InformatieWie zijn wij?

Chiro KKOS is één van de 8 jeugdbewegingen die de gemeente Asse rijk is. KKOS staat voor ‘Klein Krokegem Op Stap’ en is, zoals de naam het zegt, actief in Krokegem. De KKOS bestaat reeds sinds 1975 en daar zijn we fier op. Dit werkjaar telt onze jeugdbeweging een 10-koppige leidingsploeg.

Wat doen wij?

Als jeugdbeweging heet de KKOS alle kinderen tussen 6 en 18 jaar welkom op zondagnamiddag. Een leuke mix van spel, sport, knutselen en kokkerellen staat telkens weer op het programma. Op deze manier kan je zelfs in het weekend samenkomen met vrienden of in contact komen met leeftijdsgenoten.

Naast de zondagen organiseert de KKOS ook tal van activiteiten en zijn we met veel plezier aanwezig op evenementen die van de gemeente uitgaan. Zo kan je ons steunen op ons jaarlijks etentje, je heupen losdansen op 'Shake Your Hoola' (onze aspi-fuif) en deelnemen aan onze Halloweentocht. Verder neemt de KKOS ook deel aan de Hopduvelfeesten en de kerstmarkt van Asse.

Eén keer per jaar verlaten we voor 10 dagen onze vertrouwde stek in Krokegem en gaan we op kamp. Meestal gaat het kamp door van 1 t/m 11 augustus. Om de vijf jaar steken we zelfs de grenzen over en gaan we met de oudste groepen op buitenlands kamp. 

Waar kan je ons vinden?

De KKOS vind je terug in de Oude Dendermondsebaan, naast de Gemeentelijke basisschool in Krokegem. We zijn ook bereikbaar langs het kerkplein aan de Dendermondsesteenweg. Na jaren vol ongeduldig wachten, namen we in januari 2011 onze intrek in onze nieuwe jeugdlokalen. 

Wanneer?

De KKOS gaat door op zondag van 14u tot 17u30. De juiste data en andere info worden geregeld meegedeeld in ons eigen tijdschriftje, het ‘KKOSserke’ en vind je ook terug op deze website. In augustus wordt het werkjaar afgesloten met het KKOSkamp.

Enkele afspraken

Hou er rekening mee dat je gedurende het werkjaar minstens 3 keer naar de KKOS moet zijn geweest om mee te mogen op kamp. We geloven immers dat dit de sfeer in de groep enkel ten goede kan komen! 

Verder willen we er op hameren dat het uniform verplicht is. Het uniform bestaat uit een KKOSt-shirt (€ 10) met KKOShemd (€ 40) en kan je na de KKOS aankopen. Ook zijn er, vrijblijvend, KKOStruien (€35) beschikbaar voor de leden. Ideaal bij wat kouder weer. Voor meer info over het uniform kan je terecht bij de leiding. Ons rekeningnummer: BE52 1032 0584 7509.

Mogen we ook vragen om zeker op tijd te zijn. Om 14u stipt wordt onze KKOSnamiddag gezamenlijk geopend. Nadien gaan de activiteiten van start. Regelmatig gaan er ook groepen op pad, waardoor op tijd zijn zeker belangrijk is!

Je kan vrijblijvend een drankje en zakje chips kopen tijdens een KKOSnamiddag, deze kosten €2 per consumptie. De jongste leden kunnen hun centjes afgeven aan de leiding, zodanig dat ze deze niet kwijtspelen.

Groepsindeling

Afhankelijk van het aantal leiding kan de groepsindeling lichtjes veranderen. Dit jaar ziet het er als volgt uit:

Groepsnaam Leeftijd
SLOEBERS 1ste en 2de leerjaar
SPEELCLUB 3de en 4de leerjaar
RAKKERS en KWIKS (RAKWI) 5de en 6de leerjaar
TIPPERS en TOPPERS (TITO) 1ste en 2de middelbaar
KERELS en TIPTIENS (KETI) 3de en 4de middelbaar
ASPI'S  5de en 6de middelbaar
   

Hoe lid worden?

Denk je dat de KKOS iets voor jou is? Kom dan zeker eens langs om het te ontdekken! Ieder kind mag 3 keer proberen vooraleer definitief in te schrijven. Het lidgeld bedraagt 30 euro. Verder is er enkel nog het uniform dat eenmalig moet worden aangekocht. Lid worden kan je het hele jaar door! Je kind inschrijven kan vanaf nu via het online platform: Stamhoofd. Dit kan via deze link